perjantai 15. kesäkuuta 2012

Challenge accepted

 Iida antoi minulle haasteen:


"Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvänmielenasiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää). Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle."

Voi tätä pitäisi tehdä useammin. Kirjoitin joskus rakkauslistan pieneen kirjaan, mutta se on nykyään ystävälläni, joten jouduin (jouduin!) ajattelemaan uudelleen ihan tätä haastetta varten.


Asioita jotka ilahduttavat minua

1. mukulakivikadut
Kaikki niistä valittavat, mutta mitä vanhempi ja möykkyisempi mukulakiveys, sitä onnellisempi olen. Vaikka olisi korkokengät.

2.  hammastahnatuubista folion poistaminen
Ei se paljonpuhuttu ensimmäinen puserrus niin jännittävä ole, mutta folion poistaminen. Jotkut ystäväni jopa muistavat tämän ja antavat minun avata hammastahnatuubinsa ja ketsuppipullonsa ja vastaavat. (Aika harvoin kyllä valitettavasti. En ole yleensä paikalla kun mahdollisuus olisi.)


3. vihreät muovipullot
Minulla on kaksi: yksi on Ranskasta työpaikan juhlista 2010 saatu Perrier-pullo, joka on nähnyt yo- ja pääsy-kokeita, derby-treenejä ja jokseenkin kaikkea mahdollista. Toinen on aivan uusi, puolalainen jääteepullo, johon en ole enkä tule olemaankaan yhtä kiintynyt kuin ensimmäiseen, mutta jota käytän työpullona, koska Perrier-pullon hukkumista surisin liikaa. Kummassakaan ei ole etikettiä (kummassakaan maassa ei tietääkseni ole palautuspullojärjestelmää).

4. verkkopankissa maksaminen
Se on niin ihanan helppoa, kontrolloitua, järjestelmällistä, täsmällistä. Lisäksi laskujen maksamisesta tulee aikuinen olo ja rakastan sitä tunnetta, kun voi maksaa laskunsa heti niiden tippuessa luukusta.


5. verenluovutus
Paitsi että siellä saa ilmaista ruokaa, pidän myös siitä, kuinka ystävällisiä ainakin täällä Jyväskylässä ollaan luovuttajille. Ja voihan se veri joskus pelastaa jonkun hengen.

6. naiset joilla on kirkkaanpunaista huulipunaa ja hapsuinen tukka
Haluaisin olla sellainen. Mutta minun huulipunani ei pysy rajojen sisällä. Ehkä vielä joskus opin.

7. vanhat hissit
Sellaiset, joissa on sekä verkko-ovi että sivulle vedettävä ritilä. Ahdasta on, ja puiset seinät ja pieni peilikin joskus, ja matkalla saa katsoa kuinka kerrokset kulkevat ohi, se on kaunista.

8. baritonisaksofonin ääni
Itse soitan alttoa, mutta matalammat kutittavat korvaa ihan eri tavalla; tenori toki myös, sitäkin matalampi baritoni erityisesti. Rakastan orkesterikappaleistamme niitä, joissa on baritonifonin soolo.

9. sana 'kahareisin'
Tarkoittaa samaa kuin 'hajareisin', mutta kuulostaa vähemmän kliiniseltä ja siksi sopii paremmin niihin lauseisiin, joissa näitä sanoja voi käyttää. Harvinaisempi muoto, ja ilahdun aina suunnattomasti kun näen jonkun kirjoittajan tätä käyttäneen.


10. se kun kesällä ajaa autoa ja kuuntelee radiota
Paahtava helle, jäätelöä, farkkushortsit jalassa. Tai kesäyön usvaisentyhjät tiet, verkkarit ja villasukat. Seat Cordoba alla, ja radiossa soitetaan vain vanhoja tuttuja rakkaita radiokappaleita.


Tämä pitäisi jakaa viidelle eteenpäin. Aion kerrankin päättää että tällaiset ohjeet ehkä koskevat myös minua, ja valitsen tasan viisi, en enempää enkä vähempää.

Kanssabloggaajalleni Minnalle, tietenkin.
Toinen lähtee ystävälleni Tiialle.
Siipisaurukselle, koska haluan nähdä tästä haasteesta sarjakuvaversion.
Nannalle, koska hän pitää kiinnostavista asioista.
Ja Pansylle, koska haluan tietää onko maailmassa kymmentä asiaa joista hän pitää. Kaikella rakkaudella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

että tahdon oppia tietämään
mitä yritit sanoa
nään jo nyt paljon kauemmas