maanantai 29. lokakuuta 2012

Muka-muusan maanantai

Orkesteri leirikeskukseen ahtautuneena, kauniita kappaleita soitettavaksi. Käsittämättömän hyvää ruokaa. Sohvilla lojumista ja hölmöjä puheenaiheita eikä kukaan tuominnut vaan kaikki oli hyvää ja suloista. Yöllisiä rehellisyydenpuuskia ja silloinkin vain hyväksyntää ja maailmassa pitäisi olla enemmän sinun kaltaisiasi ihmisiä ja sinä olet niin ihanan intohimoinen tän aiheen suhteen.

Ihmisiä sauna täynnä, jäätyneet varpaat järvelle juoksemisen jälkeen. Ensimmäisellä kerralla teimme vain lumienkeleitä ja nauroimme ohuen lumikerroksen peittämälle soratielle jääneitä takapuolen muotoisia painaumia, seuraavalla totesimme että veteen on mentävä ja sitten se ei ollutkaan niin pelottavan kylmää koska ilmassa oli pakkasasteita. Lopulta uimme kolmesti ja varpaisiin palasi tunto joka kerran jälkeen nopeammin.

Märillä hiuksilla nukkumaan ja aamulla näytin huonetoverin määritelmän mukaan taiteilijan huumeisiinmenevältä tyttöystävältä. Siinä olomuodossani tunsin että olisinkin mainio muusa ja lyömätön esittämään Marylouta.

Enkä ajatellut että olisipa jo huominen tai olisipa ensi viikko tai ensi kuu tai olisipa jo vanhuus että saisin rauhassa istua nojatuolissa nostamassa eläkettä eikä kukaan enää väittäisi että joskus vielä löydän jonkun. Ajattelin vain että onpa mukavaa olla elossa tällä hetkellä juuri täällä näiden ihmisten kanssa.

Tänään olen nukkunut pitkään, kuunnellut jazzia, syönyt juustonmakuisia riisikakkuja ja yleisesti ottaen vain ollut tekemättä mitään tähdellistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

että tahdon oppia tietämään
mitä yritit sanoa
nään jo nyt paljon kauemmas